IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
13:06 | 9 декември 2019
Обновен: 10:24 | 24 април 2024

„Юнаците“ донесоха във Варна титла с националния отбор

В Нови Сад варненеца Божидар Златанов има 3 златни и 4 сребърни медала

По материала работи: Борис Проданов
Божидар Златанов

Голям успех постигнаха българските състезатели по спортна гимнастика на турнира “Мемориал Нови Сад”. Мъжкият ни отбор в състав – Здравко Добрев, Теодор Трифонов и Божидар Златанов триумфира с първото място в отборното с оценка 222,500 т. Момичетата ни – Диана Георгиева, Виктория Главчева и Елизабет Николова са втори при тимовете с резултат 134,450 т.

 

В Сърбия се игра в 5 възрастови групи, като най-добрите оценки във всяко направление важеха за формирането на отборното класиране. Над 20 страни от цял свят участваха в надпреварата, която беше изключително силна.

 

От „Черноморски юнак“ (Варна) участваха Живко Стоянов (мъже) и Божидар Златанов (младежи). Божо е златен в индивидуалния многобой; той взе титли на прескок и успоредка, сребърни медали на земя, кон с гривни, халки и висилка. Живко е трети на висилка, 4-ти в многобоя, добави шефът на „юнаците“ Тодор Тодоров. Той не скри задоволството си от отличното представяне на националите и неговите състезатели. Божидар Златанов се стяга за европейското първенство за младежи догодина през април. В него той ще се яви с нови съчетания. „Юнакът“ е само на 15 г. но е пълен хегемон на държавното първенство по спортна гимнастика.

 

„Тренираме в клуба над 110 гимнастици, затова имаме самочувствието на най-силния клуб в страната. След нас са ЦСКА, но те картотекират 2 пъти по-малко състезатели от нас“, посочи Тодор Тодоров.

 

В Нови Сад в индивидуалния многобой медали заслужиха още Толга Абдурахманов (злато), Алек Саров (сребро), Алекзандър Методиев (сребро), Йоан Иванов (злато), Давид Иванов (сребро), Здравко Добрев (злато), Даниел Трифонов (сребро), Максим Казанджиев (бронз), Теодор Трифонов (бронз). При момичетата в многобоя Диана Георгиева е втора.

 

Прочетете още: Сребро и бронз за националите по киокушин на световното

Коментари

Новини Варна