IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
13:27 | 12 декември 2019
Обновен: 21:25 | 25 април 2024

Бразилски вратар подсили тима по футзал „Черно море“

Марсело Фаврето (на 31 г.) идва от Италия

По материала работи: Борис Проданов
МАРСЕЛО ФАВРЕТО (В СРЕДАТА), Иван Михайлов (вляво) и Бойчо Марев. Снимка NARODENSPORT.EU

Нов бразилски футболист пристигна в отбора по футзал на „Черно море“. Марсело Фаврето (на 31 г.) идва от Италия, където е играл последните 6 месеца. Той е вратар, а идеята е не само да пази за „моряците“, но и да помага на младите голкипери в състава и в националния отбор. Фаврето беше представен на официална пресконференция, на която се разбра, че е играл в Италия (дивизия „Б“) за тима на „Чита ди Местре“.

 

Той е тръгнал от славната школа на бразилския „Гремио“, където е практикувал нормален футбол, но след това се отдава на футзала. На пресконференцията присъстваха двама от водещите състезатели и ръководители на състава – братята Благовест и Бойчо Мареви. Благовест е треньор и на националния отбор, а брат му е помощник.

 

Георги Дамбов е новият изпълнителен директор на клуба. Иван Михайлов, ръководител на фенклуба на ПФК “Черно море“ също уважи срещата с журналистите. Той заяви, че фоновете на легендарния футболен клуб ще подкрепят и отбора по футзал.

 

Стана ясно, че по средата на януари догодина (на 17 и 18 януари) националите ни по футзал ще играят контрола с тима на Малта, като ще гостуват на острова.

 

Фаврето се явява, като първият чужденец вратар играл в родното първенство по футзал. Всъщност, бразилецът и Бойчо Марев се срещат тогава идва идеята за привличането му във Варна. Жълтата карта на бразилеца е пристигнала.

 

Прочетете още: Талант на Черно море с благороден жест

Коментари

Новини Варна