IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
09:10 | 12 декември 2019
Обновен: 13:52 | 20 март 2024

Над 200 събития за титлата „Европейски град на спорта” през 2019 във Варна

Кристиан Димитров покани всички варненци на концерта в ДКС тази вечер

По материала работи: Пламен Янков
Над 200 събития за титлата „Европейски град на спорта” през 2019 във Варна

Варна посвети над 200 събития на титлата "Европейски град на спорта 2019 г.", в които се включиха над 50 000 души. Морската столица беше домакин на предквалификации за европейското първенство по футзал; на Волейболната лига на нациите; Европейската купа по тенис на корт за юноши до 16 г.; европейското първенство по хандбал за девойки; Европейската купа по ветроходство клас „Лазер”. При огромен интерес преминаха Световните танцови квалификации за World Dance Masters; Международният лекоатлетически маратон „Варна 2019”; Международният турнир по художествена гимнастика „Царица Маргарита”; регата „Кор Кароли”; турнирът по тенис на корт от календара на ITF; Международният турнир по баскетбол в инвалидни колички и много други.

 

Концерт, спортни демонстрации и връчване на годишните награди „Спортист на Варна“ са включени в закриващото събитие на титла „Варна – Европейски град на спорта 2019“. Финалът ще бъде тази вечер от 19 ч. в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта.

 

Певците Орлин Павлов, Надежда Петрова, Кирил Хаджиев – Тино, и „Тутурутка“ ще изпълнят свои хитове. На сцената ще дефилират грациите от националния ансамбъл по художествена гимнастика, с демонстрации ще се включат още легендарният гимнастик Йордан Йовчев, много спортни клубове. По време на тържеството ще бъдат връчени и традиционните награди „Спортист на Варна“. Номинираните се определят с анкета сред спортните журналисти в града.

 

Входът на събитието е свободен.

 

Директорът на дирекция „Спорт“ в общината Кристиан Димитров покани чрез сутрешния блок на тв „Черно море“ всички варненци.

 

КРИСТИАН ДИМИТРОВ (ВДЯСНО) С ДИМИТЪР ДИМИТРОВ, който е баща на двамата варненски топ-щангисти Стефчо и Христо Христови. Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

„С тези 200 инициативи спортният календар за България е уникален. Всичко това е голяма реклама на града. Създадохме добра основа, с която да надграждаме. А за „Спортист на Варна“ в последните години има реална конкуренция. Награди раздаваме в още няколко категории, оценяваме и труда на треньорите“, добави Кристиан Димитров.

 

Той не скри, че масовият спорт остава приоритет на общината.

 

„Всичко, което е направено, няма как да не даде резултат. Хубаво е колегите от другите градове да вземат пример от нас. Спортът е и държавна политика, здравето е приоритет. Двете неща са свързани“, обобщи той.

 

ИВАН БАРБОВ

БОРИС ПРОДАНОВ

Коментари

Новини Варна