IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
16:09 | 15 декември 2019
Обновен: 20:59 | 20 март 2024

СКТМ "Комфорт" изпрати годината с Коледен турнир (СНИМКИ)

Над 30 деца се включиха в празничната надпревара

По материала работи: Борис Проданов
СКТМ "Комфорт" изпрати годината с Коледен турнир (СНИМКИ)

30 малки тенисисти се включиха в коледния турнир, с който клуб „Комфорт“ по традиция отбелязва края на състезателната година. Участниците при момчетата и момичетата бяха на възраст от 6 до 13 г. Състезателите преминаха първо през квалификации, а след това най-добрите се срещнаха във финалните сблъсъци и в двубоите за 3-4 място. При момичетата победителка в турнира стана Анна Гудеманова, която в мача за титлата се наложи над Даная Йорданова с 3:2 гейма. Деветгодишната Анна е една от големите надежди на СКТМ „Комфорт“, тренира тенис на маса от две години и половина.

В малкия финал при момичетата Емануела Дончева победи Теодора Николова също с 3:2 гейма и се изкачи на третото място на почетната стълбичка.

 

При момчетата титлата в коледния турнир спечели 12-годишния Александър Кирилов, който на финала надделя категорично над Борис Димитров без загубен гейм. Александър започнал да тренира тенис на маса преди малко повече от година, в началото като на шега.

 

Бронзовия медал при момчетата заслужи Людмил Димитров, който в малкия финал победи по-малкия си брат Виктор с 3:2 гейма.

Всички участници в турнира получиха статуетки за доброто си представяне, а веселието в залата за тенис на маса стигна връхната си точка, когато треньорите внесоха изненадата – пинята с логото на клуба.

 

Според главния треньор Стоян Поппетров, клуб Комфорт изпраща една успешна 2019-а.

"Тимът завърши с две шампионски титли, шампионска титла при жените във висша лига, станаха за поредна година шампионки и титлата на Мирослав Шмидт на държавното първенство до 10 г. Целите ни за 2020 г. са шампионска титла в отборната надпревара до 10 и до 12 г., както и индивидуална титла до 10 г. при момчета и момичета и призови места до 15, до 18 и до 21 г., както и при мъжете и жените, общо взето във всички възрасти ще се борим за отличията", посочи той.

Първенствата по тенис на маса в различните възрастови групи се подновяват напролет, като мъжете и жените стартират в средата на февруари, а подрастващите ще излязат в борбата за медалите през март.

 

Полина Петрова

 

Прочетете още: Стоян Поппетров: Обичам тениса на маса, защото е интелигентна игра


 

Коментари

Новини Варна