IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
13:32 | 21 януари 2020
Обновен: 07:59 | 17 април 2024

Мач с бой между тимове от Варна излъчи победител

„Аква Спорт” спечели морското дерби срещу КПС „Варна” и се класира за суперфинала по водна топка

По материала работи: Борис Проданов
Мач с бой между тимове от Варна излъчи победител

Отборът на „Аква Спорт” спечели морското дерби срещу КПС „Варна” и се класира за суперфинала по водна топка на държавното първенство за мъже. Прекратеният заради масово сбиване двубой от квалификация №1, група Б, се игра на басейна в „Меден рудник” при закрити врати. Срещата беше подновена от началото на третата част при резултат 3:5 за отбора на „Аква Спорт”. В нея не участваха наказаните за масовото меле състезатели, както и тези, натрупали по три лични нарушения по време на дербито, започнало на 1 декември м.г. в столицата, предаде burgasnews.com.

 

След доиграването в Бургас мачът приключи 8:7 за състезателите на треньора Стефан Георгиев. Именно успехът в прекия сблъсък осигури мястото на ватерполистите му в суперфинала. „Аква Спорт” се присъедини към „Локомотив НН”, оглавил класирането в група А.

 

Отборите на „Черноморец” ЦСКА, „Славия”, КПС „Варна”, „Черно море” и „Комодор” ще играят квалификация № 2, след която ще бъдат излъчени другите два участника в суперфинала.

 

Още по темата: Бой и тежки наказания в мъжката водна топка

Коментари

Новини Варна