IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
13:11 | 21 януари 2020
Обновен: 03:15 | 17 април 2024

Патрика: Божидар Аврамов е най-добър, когато играе за Варна

Още не сме с желаната селекция, посочи специалистът

По материала работи: Борис Проданов
НАСТАВНИКЪТ НА „МОРЕТО“ ГАЛИН СТОЯНОВ (В СРЕДАТА) е убеден, че варненският тим ще има желаната селекция за НБЛ. Снимка  ФЕЙСБУК

Старши треньорът на баскетболния „Черно море Тича“ Галин Стоянов – Патрика, остана доволен от победата срещу „Академик Бултекс 99“ във Варна, но е категоричен, че отборът му може повече. Той коментира сензационното присъединяване на Божидар Аврамов към родния клуб.

 

„Изключително емоционално за нас е завръщането на Божидар Аврамов. Надявам се да сме си полезни не само в следващите няколко мача, а да успеем да завършим това, което имаме като идея. Той трябва да играе в отбор с амбиции, а ние трябва да се превърнем в такъв. Божидар Аврамов е най-добрият Божидар Аврамов, когато играе във Варна. Всички го обичат. Коментарът е излишен дали мястото му е тук, въпросът е ние да може да го подсигурим“, заяви Стоянов.

 

Победата беше седма за „Черно море Тича“, който се изравни по точки с „Академик Бултекс 99“, но има предимство в директните мачове.

 

„Преди време казахме, че ще опитаме да бъдем пети или шести. Звучеше доста оптимистично. Истината е, че ние опитваме да правим чудеса, за да може минимално да се допускат грешки, когато този отбор беше селектиран. В другите отбори оборотните играчи в лицето на чужденците са много. Ние отделихме много време да намерим играчи, които имат и отборна мисъл, и поведение. Надявам се всички да осъзнават, че това е на първо място“, сподели наставникът.

 

„Бяхме убедени, че когато започнем да получаваме помощ от допълнителни спонсори, разчитаме и на община Варна. Отборът в един момент ще бъде подсилен. В момента още не е това, което искам, но изглежда доста добре. Нашите проблеми са срещу най-силните в първенството, където няма слаби места в селекцията. Разликата ни с тях обаче не е чак толкова огромна, така че ако всичко е наред, може да помечтаем“, завърши Патрика.

 

Още по темата: Божидар Аврамов щастлив от завръщането си в „Морето“


 

Коментари

Новини Варна