IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Спорт
14:01 | 28 януари 2020
Обновен: 01:17 | 21 март 2024

Варна може да приеме квалификация за Евроволей 2021

Любо Ганев: Обсъждаме срещите да бъдат извън София

По материала работи: Борис Проданов
Варна може да приеме квалификация за Евроволей 2021

Домакинските срещи на мъжкия национален отбор на България в предстоящата през лятото квалификация за Евроволей 2021 да се играят в няколко български града. Това е един от вариантите, който се обсъжда в БФ по волейбол.

 

„Имаше вариант националите да домакинстват в София, но защо да използваме само столицата като локация за тези мачове? Можем да разширим географията на волейбола и предстоящите двубои да се играят в други български градове. Така много повече фенове на този спорт ще имат възможност да присъстват на живо и  да наблюдава изявите на нашите волейболисти. Предстои да обсъдим кои градове са най-подходящи. Очакваме и предложения. Тепърва ще имаме разговори с отделни кметове и след това ще определим кои градове ще бъдат домакини“, заяви за BGvolleyball.com Любо Ганев, който управлява БФВ заедно с Данчо Лазаров.

 

Потенциален кандидат №1 е зала „Конгресна“ на ДКС във Варна – не само морска, но и волейболна столица на България. През годините тук са организирани турнири и първенства от всякакъв ранг, а и Дворецът на културата и спорта винаги се пълни до краен предел от най-компетентната публика в страната.

 

Според регламента на европейската конфедерация – CEV, участниците в евроквалификациите ще бъдат разделени в групи, като общият брой на групите и участващите състави ще стане ясен след 31 януари, докогато се подават заявки за участие в CEV. Квалификационните мачове ще се проведат в групи по четири отбора при разменено гостуване в периода от 15 август до 6 септември т.г.

 

Шампионатът на Стария континент 2021 ще се проведе в четири страни - Полша, Чехия, Финландия и Естония, в периода от 15 август до 30 септември, като точната дата също ще бъде оповестена на по-късен етап.

 

Досега право на участие, освен домакините, са добили следните отбори: Сърбия, Словения, Франция, Русия, Италия, Украйна, Германия и Белгия.

 

Прочетете още: Черно море срещу Македония Гьорче Петров в третата си контрола в Турция


 

Коментари

Новини Варна