IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
13:40 | 29 януари 2020
Обновен: 17:58 | 17 април 2024

„Черно море Тича“ се кани да победи „Берое“ във Варна

Галин Стоянов: Противникът има 6-има баскетболни национали в състава

По материала работи: Борис Проданов
Саша Топчов, Галин Стоянов, Веселин Георгиев (от ляво на дясно). Снимка NARODENSPORT.EU

Ръководството на баскетболния клуб „Черно море Тича“ даде пресконференция преди важното домакинство срещу “Берое“ от НБЛ. Мачът е в събота от 18 ч. в зала „Христо Борисов“ във Варна.

 

„Срещата е важна за нас, защото ни прави пети и това ще е важно предимство за домакинствата през втората фаза от първенството. „Берое“ са много силен тим, с 6-ма национали в състава си. Амбициозен треньор. Играят отлично. Ще е много трудно. Ние обаче излизаме единствено за победа“, заяви наставникът на варненци Галин Стоянов – Патрика.

 

Той добави, че в момента „моряците“ са в пълен състав и се надяват в този мач да се покаже максимума, който да донесе победа.

 

„Божидар Аврамов стана топреализатор на националния тим във втората контрола. Той трябва да възстанови игрови ритъм, класата му не се нуждае от представяне. Прави жест и към клуба, и към Варна. Не, че няма предложения от други отбори. С малката зала „Христо Борисов“ сме свикнали, там тренираме. Мястото е негостоприемно за всеки наш противник. Публика от 800 души прави ситуацията като врящ котел. В такъв случай именно феновете се превръщат в основен фактор. В събота от 18 ч. разчитаме на тях““, добави Патрика.

 

Топсъстезателят Веселин Георгиев потвърди думите на специалиста.

 

„Да победим, това е основната ни цел. Разчитаме много на публиката. Трябва да играем на 100%. Противникът е класен, но и ние имаме израстване“, каза той.

 

Изпълнителният директор на клуба Сашо Топчов сподели, че иска пълна зала, защото са предвидили изненади за публиката и отлична хореография.

 

„Разчитам на всички фенове, с които да победим заедно. От началото на сезона очакванията са ми да попаднем в средата на таблицата. Особено нужно ни е това 5-о място“, посочи Саша Топчов.

 

Прочетете още: Патрика: Трябва ни баскетболист за подкошието

Коментари

Новини Варна