IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
11:47 | 13 февруари 2020
Обновен: 19:54 | 25 април 2024

Варненските стрелци покориха държавното

Нина Дякова: Това е най-важното първенство в календара през годината

По материала работи: Борис Проданов
Варненските стрелци покориха държавното

Завърши държавното по спортна стрелба с пневматично оръжие за мъже, жени, юноши и девойки младша и старша възраст с пушка и пистолет. Първенството се проведе в Търговище. Състезателите на СК ,,Стрелба“ (Варна) се представиха на едно добро ниво. Мъже пистолет в състав Христо Ненов, Анжел Димитров и Явор Колев отборно заеха 2-омясто. В индивидуалната надпревара Христо Ненов след оспорван финал зае 3-о позиция.

 

В упражнение „тийм микс“ за мъже и жени пистолет Христо Ненов и Мариана Марчева се добраха до бронзовите медали. Жени – пистолет в състав Мариана Марчева , Доника Димитрова и Пламена Добрева станаха отборно трети. Мариана Марчева се класира за участие във финал и зае 5-о място. Тя остана след състезателките Мирослава Минчева Мария Гроздева Гинка Дачева и Антоанета Бонева.

 

Юношите старша пистолет в състав Стефан Станков, Дилян Димитров и Тони Тодоров отборно заеха 2-о място, а в индивидуалното класиране Стефан Станков влезе на финал и се класира на 7-о място.

 

Девойките старша - пистолет (Рени Атанасова, Адриана Петрова и Кристияна Иванова) отборно са 3-ти.

 

Подрастващите стрелци са възпитаници на Спортно училище „Георги Бенковски“ (Варна). Треньор на състезателите е Нина Дякова.

 

По време на състезанието бяха наградени и най-добрите 10 състезатели при мъжете, жените, юношите и девойките. Класирана №1 за 2019 г. е Антоанета Бонева, а при юношите на първо място е Мирослава Минева. От Варна няма човек в Топ 10.

 

„Това е най-важното състезание в календара за годината – коментира Нина Дякова. – В десетката нямаме представител, но там са основно национални състезатели. Ние обаче се представихме блестящо. Стрелците ни са обещаващи, надявам се на още по-големи резултати от тях в бъдеще.“

 

Прочетете още: Повече от успешна година изпраща българският модерен петобой

Коментари

Новини Варна