IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
14:05 | 16 февруари 2020
Обновен: 17:03 | 20 март 2024

Сребро и бронз за варненските стрелци

През март Варна приема държавно първенство

По материала работи: Борис Проданов
Сребро и бронз за варненските стрелци

На провелия се девети пореден турнир „Загорски стрелец“, състезателите от ОСК „Млади стрелци“ (Варна) завоюваха две отборни титли при отборните надпревари. В стрелбата с лък Кристиян Тодоров, Данаил Александров и Станислав Стамов. успяха да стигнат до финала, като се има предвид, че те се състезават в по-горната възрастова група при младежите. Там те се изправиха срещу по-големите от тях състезатели от Велико Търново и отстъпиха с 6:0 сета. Така те завоюваха сребърната купа. Това е ценна и сладка победа за тях, защото това е и първо отборно състезание на дистанция от 18 метра за тях.


При мъжете Владислав Вътев, Станислав Федоров и Николай Данев завоюваха бронзовото отличие, като по пътя към малкия финал се изправиха срещу едни от най-силните отбори в страната.


Участието на варненци е успешно, което се явява и подготовка за държавното първенство за мъже и жени, кадети и кадетки на 28 и 29 март. На 14 март Варна отново ще има честта да бъде домакин на шампионата за деца до 11г. И 14 г. Състезанието ще се проведе в спортната зала на Първа езикова гимназия.

 

Прочетете още: Николай Стоянов се завърна във Варна

 

Коментари

Новини Варна