IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
09:08 | 18 февруари 2020
Обновен: 17:09 | 20 март 2024

Клоп: Да играеш срещу Атлетико е едно от най-трудните неща във футбола

Мениджърът на Ливърпул заяви, че добре си дава сметка колко труден мач предстои на неговия тим

По материала работи: Пламен Янков
Клоп: Да играеш срещу Атлетико е едно от най-трудните неща във футбола

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че добре си дава сметка колко труден мач предстои на неговия тим утре. Мърсисайдци гостуват на Атлетико Мадрид в първи осминафинален сблъсък от Шампионската лига, а германският специалист се изказа ласкаво за отбора на Диего Симеоне.

 

“Мач срещу Атлетико е една от най-сложните задачи във футбола. Това е изключително добре организиран тим, който не прави подаръци на съперниците си. Ако има отбор, срещу който всеки трябва да покаже максимума от възможностите си, това е Атлетико”, сподели Клоп, цитиран от sportal.bg.

 

“Напред ще продължи този, който се бори повече и покаже по-голямо желание, а не този, който се представя по-добре в Премиър лийг или Примера. Успехите ни в първенството няма да имат никакво значение в този мач”, добави Клоп.

 

Наставникът на Ливърпул се пошегува със собствения си коментар, че Ювентус е бил неговият фаворит номер 1 в Шампионската лига преди началото на сезона.

 

“Много уважавам Маурицио Сари и не искам да го поставям под напрежение. Понякога просто казвам това, което мисля, без да целя нещо конкретно. Заявих, че не разбирам защо Юве няма 10 точки преднина в Италия. Сега казвам, че фаворит в Шампионската лига е Пари Сен Жермен, нека те са под напрежение”, отбеляза Клоп с усмивка.

 

Той коментира и думите на бразилската легенда Кафу, който заяви, че Трент Александър-Арнолд притежава всички качества, за да спечели един ден “Златната топка”.

 

“Очевидно Кафу мисли, че десен защитник трябва да вземе “Златната топка”. Това е много висока оценка, няма спор. Трент притежава огромен потенциал, но не мога да твърдя какво ще постигне оттук нататък”, каза германецът.

Коментари

Новини Варна