IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
13:39 | 20 февруари 2020
Обновен: 04:28 | 25 април 2024

Варненски тенисист подготвя пробив в „Големия шлем“

Пьотр Нестеров и треньорът Кристиян Илиев прицелени в „Ролан Гарос“ и „Уимбълдън“

По материала работи: Борис Проданов
ТАЛАНТЛИВИЯТ ПЬОТР НЕСТЕРОВ и наставникът Кристиян Илиев. Снимка NARODENSPORT.EU

Пьотр Нестеров е топтенисист на България при подрастващите. Показател за това е и най-предното му класиране в световната ранглиста до този момент в неговата кариера. Той стигна до Топ 70 до 18 г., но е 16-годишен в момента и тепърва може да пробие в състезанията от „Големия шлем“.

 

Пьотр се завърна от участие на силни турнири в Бразилия и Парагвай, където се представи на изключително добро равнище. На кортовете на ТК „Черно море – Елит“ във Варна тече подготовка с личния му треньор Кристиян Илиев.

 

“Надявам се да вляза в основната схема на „Ролан Гарос“. Ще се играе на клей, това е любимата ми настилка, на която се надявам да покажа най-доброто от себе си и да пробия. Преди това имам 2 турнира в Испания и още толкова в България. Топ 70 ми е най-предното класиране. Но се надявам да се класирам още по-добре. Разчитам на най успех, здрав съм“, каза Пьотр.

 

Припомняме, че Пьотр Нестеров е част от отбора на ITF до 18-годишна възраст. Това е поредното признание за таланта.

 

„Винаги можем да се представим по-добре. Винаги Южна Америка е предизвикателство предвид трудната аклиматизация. Нашите цели са „Ролан Гарос“ и после „Уимбълдън“. За да влезе в основна схема, трябва да е по-напред в класацията – Топ 40 в света. Мисля, че ще се получи. Добре вървят нещата. Ще наблегнем на физическата подготовка. Работи много добре, вече е 193 см, което изисква по-добра координация. Миналата година беше отлична за него“, посочи наставникът му Кристиян Илиев.

 

Нестеров вече има и точки за световната ранглиста на двойки.

 

Прочетете още: ВИП гости на SENSHI водят семинар за KWU International Professional league

Коментари

Новини Варна