IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
14:06 | 23 февруари 2020
Обновен: 03:40 | 28 март 2024

Българска доминация на бойното шоу SENSHI 5 във Варна (СНИМКИ)

Богдан Шумаров зарадва зала „Конгресна“ с нова титла

По материала работи: Борис Проданов
Българска доминация на бойното шоу SENSHI 5 във Варна (СНИМКИ)

За пети пореден път бойната верига SENSHI зарадва феновете си с изключително шоу, белязано от зрелищни битки между някои от най-добрите бойци в света! В Двореца на културата и спорта във Варна се проведе петата професионална галавечер на организацията. Качествените сблъсъци бяха по правилата KWU SENSHI, KWU Full contact, WAKO PRO K-1 и WAKO PRO Low Kick.

 

БОГДАН ШУМАРОВ ЗАСЛУЖИ поредно отличие на WAKO PRO.

 

На арената на SENSHI 5 в сблъсъци от по 5 рунда се решиха съдбите на два световни пояса на WAKO PRO и една европейска титла по кикбокс за професионалисти. Феновете на SENSHI ще видят и реванш между двама от най-мотивираните противници, които досега са се качвали на ринга на галата - арменеца Артур Арушанян и Алишер Карменов от Казахстан. И този път триумфът беше за казахстанеца след единодушно съдийско решение.

НАКАТА ДЕМОНСТРИРА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА КЛАСА и проведе истинска бойна лекция.

 

Капитанът на националния ни отбор по кикбокс Атанас Божилов направи първа успешна защита на Световния си пояс на WAKO PRO в кат. до 71,8 кг срещу Адолфо Барао от Португалия. Вторият беше достоен претендент за трофея със своята визитка от шест шампионски титли по кикбокс на страната си и също толкова на Иберийския полуостров. Наката обаче демонстрира изключителна класа и му проведе истинска бойна лекция!

АНДРЕЙ ЧЕХОНИН ПОСТАВИ ШАФЕ НА КОЛЕНЕ И МУ ВЗЕ ПОЯСА на WAKO PRO в стил лоу кик в кат. до 85,1 кг.

 

Французинът Абдерахим Шафе загуби световния си пояс на WAKO PRO в стил лоу кик в кат. до 85,1 кг, като бе зверски нокаутиран от световния шампион по кикбокс и призьор от първенствата при кикушин Андрех Чехонин.

 

АРТУР АРУШАНЯН ОТ АРМЕНИЯ И АЛИШЕР КАРМЕНОВ ОТ КАЗАХСТАН си дадоха реванш, в който се стигна до позната развръзка.

 

Оспорван беше и двубоят за Европейския пояс на WAKO PRO в кат. до 75 кг. В ожесточен спор за него влязоха европейският ни първенец по кикбокс от WAKO PRO, варненецът Богдан Шумаров и естонецът Майекел Астур. В здрава и доста нервна битка нашият сънародник успя да се наложи над двукратния национален първенец по кикбокс К-1 на Естония.

БЛЕСТЯЩ ХРИСТИЯН КОРУНЧЕВ РАЗБИ сръбския шампион в срещата в Двореца на културата и спорта.

 

На SENSHI 5 носителят на Интерконтиненталната титла на WAKO PRO – Християн Корунчeв, се изправи срещу един от най-титулуваните сръбски кикбоксьори Любо Ялови. Корунчев е двукратен световен шампион по муай-тай и световен шампион по кикбокс. Срещата между двамата се игра в стил К-1, а любимецът на българската публика Корунчев доминира тотално и само късметът спаси съперника му от западната ни съседка от тежък нокаут.

СЕНЗАЦИЯТА В БОЙНИТЕ СПОРТОВЕ АЛБЕНА СИТНИЛСКА дебютира ударно на международната верига бойни галавечери.

 

Сред другите български асове, които също се качиха на ринга, бяха многократната таекуондо и кикбокс шампионка Албена Ситнилска, карате киокушин и муай-тай шампионът ни Николай Петър Стойков и Николай Йоргов, който през 2019 г. стана №1 в света по муай-тай. И докато първите записаха сравнително лесни победи над украинските си опоненти, то Николай Йоргов се нуждаеше от допълнителен четвърти рунд, за да сложи подобаващ край на съперничеството си с иранеца Маджид Хашеми Бейджи.

 

Специално за зрелището в България пристигнаха три холандски кикбокс величия – четирикратните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и трикратният първенец на К-1 Петер Артс. Към тях се присъедини и генералният секретар на най-голямата киокушин организация KWU (Световният киокушин съюз) шихан Александър Пичкунов, който има финал на световните серии “Гран при” по К-1 през 2007 и 2008 г.. Специалните гости бяха рефери на някои от битките и инструктори в международния семинар на KWU International Professional league.

ВИП ГОСТИТЕ НА SENSHI проведоха изключително интересен семинар.

 

Освен демонстрации на техники, коригиране на грешките те отговаряха на многобройните въпроси на присъстващите. Темите на разговор бяха не само как се изпълняват отделните комбинации, но и подход преди и за срещите, хранителен режим, възстановяване, отношение към спаринг партньорите, грижа за тялото и много др.

 

Още по темата: Eвропейска титла на WAKO PRO за боец от Варна на SENSHI 5

 

Снимки BRAND NEW IDEAS

Коментари

Новини Варна