IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
09:15 | 24 февруари 2020
Обновен: 13:59 | 17 април 2024

Арсенал измъкна 3:2 над Евертън в трилър

Обамеянг вкара два пъти, Карамелите заслужваха поне точка

По материала работи: Юлиян Атанасов
Арсенал измъкна 3:2 над Евертън в трилър

Арсенал измъкна 3:2 от Евертън в страхотен мач от 27-ия кръг на Висшата лига, от който гостите определено заслужаваха да вземат нещо, но в крайна сметка останаха с празни ръце. Двубоят предложи много положения, обрати и интрига до последно, преди все пак лондончани да продължат доминацията си над съперника в Северен Лондон, като серията им без загуба у дома срещу Карамелите вече е 24 мача, от които 20 победи. Пиер-Емерик Обамеянг напомни за себе си с два гола и в крайна сметка хората на Микел Артета увеличиха серията си без загуба в първенството на 7 мача и изпревариха опонента си, като имат 37 точки. Евертън остана с 36, но отново игра много добре като имаше повече положения, но липсата на прецизност пред вратата на домакините им попречи да стигнат поне до равенство. Началото едва ли можеше да бъде по-добро за гостите. Не бе изминала и минута, когато Себайос направи нарушение, а от свободния удар последва опасно центриране. Давид Луис не се справи, което даде възможност на Доминик Калвърт-Люин по акробатичен начин да стреля от въздуха и да даде аванс на Карамелите.

 

Това бе сериозен шок за лондончани, които все пак опитаха да отговорят и Бейерин стреля неточно след подаване на Пепе. Последва обаче възможност за Алекс Айоби, чийто силен изстрел не бе точен. Артилеристите определено се подобриха, въпреки че Колашинац получи контузия и трябваше да напусне. Нкетиа стреля опасно, но неточно, преди Пепе да накара Пикфорд да спасява удара му. В 27-ата минута обаче, домакините изравниха. Влезлият от пейката Букайо Сака центрира отлично отляво и Нкетиа бе на точното място, за да засече отблизо и да направи 1:1.

 

Това вдъхнови Артилеристите, които само 6 минути по-късно вече водеха. Давид Луис даде отлична топка зад защитата, а Обамеянг избяга зад гърба на Сидибе, след което стреля отлично в далечния ъгъл в стил „Тиери Анри”, правейки 2:1. Евертън играеше добре и изглеждаше опасен, но в тези минути гостите не успяваха да стигнат до чисти ситуации. В 40-ата минута Сидибе доста рисковано влезе на шпагат срещу Сака, който падна, но защитникът на гостите все пак игра с топката. В края на полувремето Ричарлисон засече центриране от свободен удар, но стреля над вратата с глава.

 

gol.bg

 

Лудогорец и Етър не се победиха

Коментари

Новини Варна