IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
15:27 | 25 февруари 2020
Обновен: 03:06 | 17 април 2024

Варненец ще опита да покори световния връх по муай-тай

Пламен Колев се подготвя от легендите Владимир Вълев – Питбула, и Красимир Димов

По материала работи: Борис Проданов
Краси Димов, Пламен Колев и водещият Иван Барбов (от ляво надясно).

Световно първенство по муай-тай предстои в Тайланд. За него усилено се подготвят талантливият боец Пламен Колев и главният треньор на спортен клуб ТИМ (Варна) и легенда в този спорт Красимир Димов.

 

„Първоначално емоцията не може да се усети, но постепенно очакванията вземат връх. Акцентът е подготовката, а аз съм максималист. Пламен спечели тежки мачове, заслужи приза за №1 и най-техничен състезател. Той победи в тежки мачове, включително национал в кат. до 67 кг. И не как да е, а с нокаут, което му донесе квота за мондиала“, коментира в сутрешния блок на тв „Черно море“ Красимир Димов.

 

„Очакванията, естествено, са за златото. Знам, че няма да е лесно. Очаквам между 3 и 5 мача. Затова залагам на подготовката“, добави Пламен Колев.

 

Той има изключителното щастие да бъде трениран от легенди като Краси Димов и Владо Вълев – Питбула.

 

„И двамата използват всеки възможен момент, за да ме подготвят“, благодари Пламен.

 

Питбула работи основно по физическата издръжливост, а Краси Димов – върху техническата част и специфичните удари.

 

„Клубът ни през 2019 г. се представи задоволително. Пак казвам – максималист съм. С колегата Влади Вълев търсим нови бойци от диапазона „деца“ – „юноши старша възраст“. И в дамското направление е така“, обобщи представянето на спортен клуб ТИМ Краси Димов.

 

Пламен Колев е ученик от Търговската гимназия и тренира от 3 г. Започнал без амбиции, вече е национал, който мисли за медалите.

 

„Без труд и голямо сърце трудно се постигат резултати в нашия спорт. Най-трудно обаче е да си треньор. Тогава преживяваш всичко. Съдия е добре, а като състезател винаги съм искал всичко между въжетата да е обективно”, завърши Краси Димов.

 

Той припомни, че завършилата професионална гала SENSHI 5 се е доказала като изключително голямо събитие, а варненци имат особен усет за подобни състезания. Специалистът разчита, че бойци като Пламен са бъдещето на веригата.

 

Иван Барбов

Борис Проданов

 

Цялото видео: "Щрихи от утрото" (25.02.2020) - Варненски боец ще опита да покори световния връх по муай тай

Коментари

Новини Варна