IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
15:48 | 26 февруари 2020
Обновен: 17:23 | 20 март 2024

Ливърпул ще продаде Салах за 130 млн. паунда

Мърсисайдци имат шестима играчи от световна класа, смята Карагър

По материала работи: Юлиян Атанасов
Ливърпул ще продаде Салах за 130 млн. паунда

Европейският и световен клубен шампион Ливърпул ще продаде звездата си Мохамед Салах, ако получи оферта от 130 милиона паунда. Тази прогноза направи клубната легенда Джейми Карагър.27-годишният египтянин вкара 44 гола в първия си сезон на стадион "Анфийлд", записа 27 попадения през миналия сезон и през настоящата кампания е на кота 19 във всички турнири.

 

"Мохамед Салах е играч от световна класа, но според мен сред феновете на Ливърпул той е малко подценен. Със сигурност има спад в показателите му в сравнение с първия сезон, но той няма как пак да отбележи толкова много голове", коментира Карагър пред "Скай спортс"."Говорейки с феновете на Ливърпул и прочитайки коментари в социалните мрежи, Ливърпул има шестима играчи от световна класа - вратарят Алисон, Върджил ван Дайк, Трент Александър-Арнолд, Садио Мане, Роберто Фирмино и Салах. Но едва ли феновете на Ливърпул биха приели клубът да продаде някой от другите петима, без значение на каква цена."

 

"Но ако Ливърпул получи оферта на стойност 130 милиона евро за Салах, те ще си помислят. Затова и казвам, че Мо е подценен. Той бележи и записва асистенции. Откакто е в Ливърпул, само Лео Меси е замесен пряко в повече голове от него сред играчите от петте водещи европейски първенства."

 

"Това, което много ми харесва при Салах е, че не се контузва. Играе всяка седмица - 98 мача от 103 възможни. Ако аз бях мениджър, щях да искам такъв играч." "Говори се за Мбапе и Санчо. Привличането на Килиан е нереалистично, докато това на Джейдън е реалистично. Но едва и двамата могат да вкарат головете на Салах от първия му сезон. Ливърпул трябва да е внимателен. Само Меси е над Салах", добави Карагър.

 

gol.bg

 

Четете още: Станислав Цонков ще играе в Италия

Коментари

Новини Варна