IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
22:01 | 31 октомври 2014
Обновен: 11:39 | 17 април 2024

Тленни останки бяха намерени на мястото на падналия самолет в Украйнa

До участъка нямаше достъп дълго време заради продължаващите боеве между украинската армия и проруски сепаратисти

По материала работи: Ставри Таргов
Тленни останки бяха намерени на мястото на падналия самолет в Украйнa

Премиерът на Холандия заяви, че разследващите са намерили неустановен брой човешки останки на мястото на падналия малайзийски самолет в Източна Украйна, съобщава АП. На пресконференция в Хага Марк Рюте разкри, че екип от холандци, украинци и представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа са имали редкият шанс безопасно да достигнат до мястото на катастрофата. До мястото нямаше достъп дълго време заради продължаващите боеве между украинската армия и проруски сепаратисти.

„Днес обстоятелствата позволиха на малък холандски екип...да пътува до мястото на катастрофата и ние сграбчихме тази възможност с две ръце", каза още Рюте. Холандия води разследването и идентифицирането на жертвите.

Припомняме, самолет на Malaysia Airlines падна в Източна Украйна на 17 юли. Загинаха всички 298 души на борда, включително 193 холандци.

Киев и Западът твърдят, че Boeing 777 е бил свален от проруските сепаратисти с комплекс „БУК", който са получили от Русия. Москва отхвърля обвиненията и сочи пръст към Киев. До момента са идентифицирани 289 жертви.

Събраните днес човешки останки ще бъдат закарани в украинския град Харков за първа експертиза преди да бъдат изпратени в Холандия, уточни Рюте.

Черно море

Коментари

Новини Варна