IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
08:23 | 20 ноември 2014
Обновен: 14:43 | 17 април 2024

Хванаха мъж с пушка близо до Белия дом

Задържаният е 41-годишен жител на Айова

По материала работи: Златина Добрева
Хванаха мъж с пушка близо до Белия дом

Сътрудници на "Сикрет сървис" задържаха американец, след като откриха в автомобила му, паркиран в близост до Белия дом, ловна пушка, муниции и нож, предадоха информационните агенции. Задържаният е 41-годишен жител на щата Айова.
Говорителката на "Сикрет сървис" Никол Мейнор съобщи, че мъжът се приближил до сътрудник на службата, охраняваща Белия дом, и му разказал, че "някой в Айова му казал да отиде в Белия дом".
Мъжът сам отвел сътрудниците на "Сикрет сървис" до автомобила и им позволил да го претърсят. В багажника били намерени ловна пушка, 40 патрона и нож. Мъжът е обвинен в притежание на нерегистрирано огнестрелно оръжие, но може да му бъдат повдигнати и други обвинения.
"Сикрет сървис", която отговаря и за охраната на президента и неговото семейство, бе широко критикувана през последните месеци след серия сериозни пробиви в сигурността.
През септември мъж от Тексас, въоръжен с нож, се прехвърли през оградата на Белия дом и нахлу в сградата.
Изпълняващият длъжността директор на "Сикрет сървис" Джоузеф Кланси заяви по-рано в сряда пред комисия в Конгреса, че агенцията не е постигнала целта си за съвършенство, а фактът, че е в светлината на прожекторите, има нежелани последствия върху работата на служителите, предаде dnes.bg.

Коментари

Новини Варна