IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
08:18 | 20 ноември 2014
Обновен: 11:39 | 17 април 2024

Северна Корея заплашва да подсили военния си капацитет

Пхенян реагира на резолюция на комисия на ООН

По материала работи: Златина Добрева
Северна Корея заплашва да подсили военния си капацитет

Северна Корея обяви, че ще повиши значително военния си капацитет в знак на протест срещу одобрената в ООН резолюция, която осъди нарушенията на правата на човека в страната, предаде Асошиейтед прес.
Комисията по правата на човека към Общото събрание на ООН одобри във вторник резолюция, която призовава Съвета за сигурност да отнесе въпроса за тежкото положение с човешките права в Северна Корея пред Международния наказателен съд. Преди гласуването пратеник на Северна Корея заплаши с ядрен опит.
Външното министерство в Пхенян обяви вчера, че одобрението на резолюцията е "сериозна политическа провокация", организирана от САЩ, и че военният капацитет на Севера ще бъде подсилен по "неограничен начин", за да се справи с враждебността на Вашингтон.
Северна Корея е използвала подобна реторика и в предишни случаи, когато е имало повишено напрежение с други страни, припомня АП.

Коментари

Новини Варна