IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
10:12 | 30 януари 2015
Обновен: 10:31 | 22 април 2024

Франция повдигна обвинения на екстрадирания от България Жоашен

Французинът е свързан с атентаторите от Париж

По материала работи: Златина Добрева
Франция повдигна обвинения на екстрадирания от България Жоашен

Френските власти са повдигнали предварителни обвинения в тероризъм срещу френския гражданин Фриц-Жоли Жоашен, екстрадиран от България, който е свързан с нападателите от атентатите в Париж, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на източник от съда.
Фриц-Жоли Жоашен ще остане в предварителния арест за най-малко четири месеца.
Заподозреният бе задържан на 1 януари от българските власти на българо-турската граница въз основа на заповед за арест, издадена от Франция. Френската полиция подозира, че той е свързан с братята Куаши, които извършиха атентата срещу "Шарли Ебдо", при който бяха убити 12 души.
Повдигнатите на Жоашен предварителни обвинения са за участие в организирана престъпна група с цел подготовка на терористично нападение и опит да се присъедини към бойците в Сирия, посочи представителят на съда, цитиран от dnes.bg.
Жоашен пристигна вчера във Франция от България. Пред френските съдии той заяви, че е искал да отиде в Турция на почивка, а не за да се присъедини към бойците в Сирия - и че е имал работа, която го е очаквала във Франция.
Случаят на Жоашен е различен от разследването на нападенията срещу "Шарли ебдо" и магазина за кашерни храни в Париж. Френските власти са повдигнали и на четирима други предварителни обвинения по подозрения за връзки с нападателите.

Коментари

Новини Варна