IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Свят
17:29 | 28 февруари 2015
Обновен: 19:31 | 10 април 2024

На 3 март погребват Немцов

Церемонията ще е на Троекуровското гробище

По материала работи: Ставри Таргов
На 3 март погребват Немцов

Руският политик Борис Немцов - съпредседател на опозиционната партия РПР-ПАРНАС, убит тази нощ в Москва, ще бъде погребан на 3 март в Троекуровското гробище в руската столица.

Това съобщи за ТАСС Константин Мерзликин от партийното ръководство, предаде агенцията.
Преди погребението ще има гражданска панихида в московския център "Сахаров", както пожелаха роднините на Немцов, уточни Мерзликин.

Опозиционерът Алексей Навални, който е под административен арест за неразрешена агитация, ще поиска в понеделник от съдебните власти еднодневно замразяване на наказанието, за да може да присъства на погребението на Немцов във вторник, съобщи за ТАСС адвокатът на Навални Вадим Кобзев.

Руските закони допускат такава процедура при административен арест при смърт на близки на задържания, включително негови приятели. Решение трябва да вземе еднолично съдията, който е гледал през февруари административното дело - в случая Ирина Зубова от Пресненския районен съд в Москва, уточни защитникът.
Федералната служба за надзор в сферата на комуникациите Роскомнадзор деблокира сайта на Навални, достъпът до който бе ограничен от януари по искане на Генералната прокуратура заради качени там призиви към неразрешени протести, предаде ТАСС, като се позова на Вадим Ампелонски - говорител на ведомството.
"Убедихме се, че противоправната информация е премахната от сайта", обясни говорителят, цитиран от БТА.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна