IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
08:15 | 3 март 2015
Обновен: 12:19 | 27 март 2024

Според Обама убийството на Немцов говори за влошаващия се климат в Русия

В интервю за Reuters президентът на САЩ Барак Обама заяви, че убийството на руския опозиционер Борис Немцов е признак за влошаващия се климат в Русия, в който през последните седем години са направени стъпки назад по отношение на гражданските права и своб

По материала работи: Пламен Янков
Според Обама убийството на Немцов говори за влошаващия се климат в Русия

В интервю за Reuters президентът на САЩ Барак Обама заяви, че убийството на руския опозиционер Борис Немцов е признак за влошаващия се климат в Русия, в който през последните седем години са направени стъпки назад по отношение на гражданските права и свободата на медиите.

Убийството „говори за климата в Русия, в който гражданското общество, независимите журналисти, хората, които се опитват да общуват по интернет, чувстват нарастваща заплаха и ограничения. И все по-често единствената информация, до която руското общество има достъп, е чрез държавните издания“, заяви Обама.
Държавният глава призова още за щателно разследване на убийството на Немцов. „На този етап не знам какво точно се е случило. Това, което знам, е в по-широк смисъл фактът, че свободата на пресата, свободата на събиране, свободата на информацията, основните граждански права и свободи в Русия са в много по-лошо състояние отколкото преди 4-5, дори 10 години“, допълни той.

Коментари

Новини Варна