IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
18:00 | 29 май 2015
Обновен: 09:44 | 23 април 2024

Меркел и Камърън коментираха корупционната криза във ФИФА

Германският канцлер и британския премиер обсъдиха възможностите за реформи в Евросъюза

По материала работи: Слав Велев
Меркел и Камърън коментираха корупционната криза във ФИФА

Ангела Меркел и Дейвид Камерън изказаха становищата си относно корупционната криза във ФИФА. Двата се срещнаха, за да обсъдят възможностите за реформи в Европейския съюз, но на излизане от срещата първите коментари, които направиха пред журналисти бяха във връзка с проблемите в световната футболна федерация. Меркел заяви, че е спешно необходимо във ФИФА да има прозрачност и федерацията да се прочисти от "мръсните практики". Камерън призова президента на ФИФА Сеп Блатер да подаде оставка възможно най-скоро, защото не може при такива сериозни обвинения, повдигнати срещу хора от ФИФА, човек да се прави, че нищо не се случва в организацията.

 

Германският канцлер Ангела Меркел обеща, че ще работи конструктивно с британския премиер Дейвид Камерън за реформиране на Европейския съюз, предадоха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА. На обща пресконференция в Берлин след разговор с Камерън Меркел отново потвърди желанието си Великобритания да остане член на съюза, допълва Ройтерс.
 

"Там, където има желание, има и начин това да бъде постигнато. Ще участвам конструктивно в дискусиите за реформиране на ЕС. Искам да намерим решение", каза Меркел. Канцлерът не изключи възможността за промени на европейските договори, които иска Великобритания, отбелязва Франс прес. Ангела Меркел обаче припомни, че първо трябва да обсъдят в детайли желаните от Лондон реформи, после да се види какви последици ще имат те за европейските институции. Накрая канцлерът каза: "Когато човек е убеден в една идея, не можем да твърдим, че евентуална промяна на договорите е нещо абсолютно невъзможно".
 

Меркел и Камерън обаче не отговориха на въпросите на журналисти дали промените на европейските договори могат да бъдат направени преди Великобритания да организира референдума за членството си в ЕС, отбелязва Ройтерс. 

Коментари

Новини Варна