IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
08:13 | 2 септември 2015
Обновен: 15:23 | 23 април 2024

Рекорден брой мигранти заливат Южна Германия

Само за едно денонощие те са били 3500

По материала работи: Деян Михайлов
Рекорден брой мигранти заливат Южна Германия

Германската федерална полиция съобщи, че рекордните 3500 мигранти са пристигнали между понеделник сутринта и вторник следобед в южната част на Бавария (Югозападна Германия) през границата с Австрия, предаде Франс прес.

Това е най-големият брой мигранти, регистриран за ден и половина в който и да било полицейски окръг в Германия от началото на миграционната криза в Европа, уточни говорител на федералната полиция.

Този брой е регистриран между понеделник 08.00 ч. местно време (06.00 ч. по Гринуич) и вторник 14.30 ч. местно време (12.30 ч. по Гринуич) от Мюнхенския полицейски окръг, което обхваща територията от Мюнхен до границата с Австрия.
В средата на деня бе съобщено за пристигнали 2200 мигранти в Южна Бавария между понеделник в 06.00 ч. по Гринуич и вторник по същото време.

Германия очаква тази година да получи 800 000 молби за убежище, четворно повече отколкото през 2014 г., пише БТА.

Миналата седмица Берлин обяви, че се отказва да върне сирийските мигранти в страната, през която са влезли в ЕС, чрез което се ангажира да ги приеме и да проучи молбите им за убежище.

Властите на Унгария разкритикуваха тази политика и заявиха, че така се разпалват надеждите на нелегалните имигранти, отбелязва АФП.

В същото време стана ясно, че и Дания затяга коланите заради наплива от бежанци. От 1 септември страната намалява двойно финансовата помощ за бежанците.

Коментари

Новини Варна