IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
19:40 | 28 ноември 2015
Обновен: 20:05 | 23 април 2024

Протестиращи в Лондон: Не бомбардирайте Сирия!

Камерън иска подкрепата на депутатите за военни действия

По материала работи: Ставри Таргов
Протестиращи в Лондон: Не бомбардирайте Сирия!

Стотици демонстранти в Лондон призоваха днес британските депутати да не подкрепят въздушни удари срещу "Ислямска държава" в Сирия, предаде Асошиейтед прес.

Протестиращите, които скандираха "Не бомбардирайте Сирия", се бяха събрали пред канцеларията на британския премиер Дейвид Камерън на "Даунинг стрийт" 10. Демонстрации се състояха и в други британски градове.
Кралските военновъздушни сили на Великобритания вече са част от оглавяваната от САЩ кампания срещу радикалите в Ирак, а в четвъртък Камерън заяви, че ударите трябва да обхванат и Сирия.
Британското правителство се опитва да си осигури подкрепата на депутатите за военни действия, преди да подложи въпроса на гласуване в парламента, което може да стане идната седмица.

В редиците на Лейбъристката партия, основната опозиционна политическа сила, има силно разделение по темата.

Лидерът й Джереми Корбин казва, че ще се противопостави на въздушните удари, но много от лейбъристките депутати ги подкрепят, отбелязва Асошиейтед прес.

Според британския вестник "Телеграф" Камерън вече си е осигурил необходимото му мнозинство в Камарата на общините, за да получи разрешение за нанасяне на удари по екстремистите в Сирия. Изданието съобщава, че 20 депутати консерватори, които първоначално смятали да се противопоставят на това, променили мнението си, съобщава Dnes.bg, като се позовава на БТА.

Бомбардировките в Сирия се подкрепят и от половината от лейбъристите. "За" ударите били готови да гласуват 115 от 231 депутати лейбъристи, въпреки острата съпротива на партийния им лидер Джереми Корбин, съобщи ТАСС.
Черно море

Коментари

Новини Варна