IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
08:13 | 7 февруари 2016
Обновен: 23:17 | 23 април 2024

Броят на жертвите след труса в Тайван достигна 18

152 души са в неизвестност

По материала работи: Пламен Янков
Броят на жертвите след труса в Тайван достигна 18

Броят на жертвите на силното земетресение в Тайван достигна 18 души, а ранените са около 500. Спасените от руините са 356, съобщи представител на пожарно-спасителните служби в общината Тайнан, пострадала от удара на стихията, предаде ТАСС.


По последни данни в неизвестност са 152 жители. Говорител на градските власти заяви, че се предполага, че под развалините на 17-етажна рухнала сграда има общо 132 души.

 

Кметът на Тайнан Лай Чънтъ заяви в телевизионно интервю от мястото на срутената сграда, че техниката е засякла признаци на живот от поне 29 души, които са заклещени под развалините, предаде Асошиейтед прес.

 

Зрелищното падане на 17-етажната сграда веднага повдигна въпроси за конструкцията й, като тайванският министър на вътрешните работи заяви, че ще има специално разследване.

 

Издирването на оцелели продължи цяла нощ, като 14-годишно момиче бе спасено, след като е било заклещено под отломките в продължение на 27 часа, съобщи местен вестник.

 

Кметът Лай посочи, че издирвателните действия са се забавили, защото спасителните екипи трябва внимателно да отместват развалините и камъните на ръка, за да не наранят възможните оцелели, допълва изданието.

 

dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна