IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
17:48 | 9 февруари 2016
Обновен: 23:24 | 23 април 2024

Машинисти и охранители от влаковете в катастрофата в Бавария са мъртви

По последна, но все още непотвърдена информация жертвите на жестокия инцидент са 9

По материала работи: Пламен Янков
Машинисти и охранители от влаковете в катастрофата в Бавария са мъртви

 

Тежката влакова катастрофа в Бавария е станала в гориста местност, в близост до река. Затова жертвите са били изтегляни от там с лодки и хеликоптери, съобщава Би Би Си.
По последна, но все още непотвърдена информация жертвите на жестокия инцидент са 9. БЛИЦ съобщи, два влака се удариха челно по линията Розенхайм-Холзкирхен близо до градчето Бад-Айблинг, на 60 км от Мюнхен. Причината за сблъсъка все още е неизвестна.
Мащабна спасителна операция предприеха местните власти. Те включиха целия си наличен ресурс от линейки, хеликоптери, полицейски и пожарни автомобили. На помощ се притекли и спасителни екипи от Австрия. При удара единият от влаковете е дерайлирал като част от вагоните са се преобърнали. Много пътници останаха заклещени вътре.
Ранените са над 100 души, като 50 от тях доста сериозно. 
Сред загиналите са двамата машинисти и двама охранители от влаковете, обявиха от полицията. От там казаха още, че до обед всички жертви на катастрофата са били изнесени.
Ранените са откарани в болници в Мюнхен. Кръвната банка на града пусна във Фейсбук призив за даряване на кръв, тъй като запасите й били изчерпани. 

Коментари

Новини Варна