IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
08:57 | 23 май 2016
Обновен: 13:59 | 10 април 2024

Гръцкият парламент прие снощи новите по-строги мерки за икономии

От 1 юни ДДС се вдига от 23 на 24 процента

По материала работи: Слав Велев
Гръцкият парламент прие снощи новите по-строги мерки за икономии

Гръцкият парламент прие снощи новите по-строги мерки за икономии. За проекта гласуваха 153 депутати от правителствения блок, съставен от СИРИЗА и партията "Независими гърци", предаде БНР.

 

Новите мерки бяха приети в навечерието на срещата на Еврогрупата. Освен създаването на нов фонд за управление на средствата от приватизация, новият закон предвижда увеличение на редица косвени данъци, от чието събиране правителството се надява да получи допълнително 1,8 милиарда евро.

 

От 1 юни ДДС се вдига от 23 на 24 процента, отпадат преференциалните ставки по същия данък за островите, увеличават се и налозите за автомобилите. Поскъпване ще има и при телекомуникационните услуги, както и при акциза на тютюневите изделия и алкохола.

Гърците вече платиха много, но може би за пръв път има толкова голяма възможност тези жертви да се окажат последните, каза пред депутатите преди гласуването на мерките премиерът Алексис Ципрас.

 

Коментари

Новини Варна