IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
21:35 | 25 юли 2016
Обновен: 21:16 | 1 март 2024

Унгария: Няма да отваряме границите за мигранти, няма да се поддаваме на натиск

Тази сутрин около 130 мигранти от Белград пристигнаха край Граничния пункт Хоргош

По материала работи: Слав Велев
Унгария: Няма да отваряме границите за мигранти, няма да се поддаваме на натиск

"Унгарското правителство няма да се поддаде на натиск и да отвори границите си за мигранти". Това предупреждение официално отправи съветникът по въпросите на сигурността на премиера Виктор Орбан Дьорд Баконди.

Тази сутрин около 130 мигранти от Белград пристигнаха край Граничния пункт Хоргош. Те искат да преминат през унгарска територия за да се доберат до Германия или някоя от скандинавските държави, информира БГНЕС.

Повечето от мигрантите са от Афганистан и Пакистан и те заплашиха с гладна стачка поради "строгите унгарски мерки по границата".

"Подобни протести много често не се организират от мигрантите, а от т. нар. граждански сдружения, които искат да извършат натиск върху унгарското правителство и страната ни да отвори границите си и така всички да преминат към Австрия", каза Баконди пред телевизия М1 и подчерта: Това няма да стане!

Съветникът на Орбан поясни, че нито един от тези 130 мигранти до момента не е подал молба за получаване на убежище в Унгария. В момента в т. нар. "Ничия земя" между Сърбия и Унгария се намират общо 166 души.

 trud.bg

Коментари

Новини Варна