IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
15:07 | 1 септември 2016
Обновен: 15:51 | 16 май 2024

Превърнаха стар Боинг в арт инсталация (СНИМКИ)

Той може да бъде видян на международния културен фестивал "Горящият човек"

По материала работи: Пламен Янков
Превърнаха стар Боинг в арт инсталация (СНИМКИ)

В пустинята Блек Рок, Невада, започна международния културен фестивал „Горящият човек”. Той се провежда в рамките на една седмица - от 28 август до 5 септември.

 

 

Един от акцентите тази година е гигантският Боинг 747 Джъмбо Джет, който е превърнат в истинско произведение на изкуството. Арт инсталацията тежи близо 30 000 килограма и е дълъг над 22 метра. Струвал е 240 000 долара и поради големите си размери някои от пътищата са затворени, докато бъде транспортиран до Блек Рок.

 

 

В Боинга се провеждат различни партита, концерти и други събития. Горният етаж предлага красива гледка към пустинята. Повече от 100 художници и инженери са преструктурирали самолета, удължавайки го, ремонтирайки пилотската кабина и изграждайки стълбища.

 

 

Идеята на фестивала „Горящият човек” е всеки посетител да допринесе с нещо за събитието. За една седмица тази част от пустинята се превръща в град, в който всичко е построено изцяло от участващите. Фестивалът се провежда от 1986 година насам. Любопитното е, че след края му всички творби се изгарят. 

 

Нова тв 

 

Четете още Малко тюленче отказва да се върне в дивата природа (ВИДЕО)

Коментари

Новини Варна