IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
15:14 | 5 януари 2017
Обновен: 05:17 | 2 май 2024

Измръзналото дете от балкона в Брюксел ще живее

Родителите на 6-годишния малчуган остават в ареста

По материала работи: Пламен Янков
Измръзналото дете от балкона в Брюксел ще живее

Животът на 6-годишното момче, което измръзна почти до смърт на Коледа, заключено на балкона от родителите си, вече е извън опасност. Това съобщи прокуратурата в Брюксел днес, цитира dnes.bg.

 

В първия ден от Коледа майката и пастрокът на момчето затворили детето навън, защото то изяло остатъците от вечерята на семейството, без да поиска разрешение.

 

Момчето, което е на 6 години, остана по пижама в продължение на 15 часа на балкона при температури малко над нулата, преди да бъде спасено от пожарникарите.

 

Майката, 31-годишна французойка и 21-годишният й съпруг, който е белгийски гражданин, остават в ареста с обвинение за мъчение над малолетен.

 

Детето и сестра му - близначка са в болница, тъй като беше установено, че те са били недобре гледани и показват признаци на недохранване. Семейството живеело в беден квартал в Брюксел.

 

Момчето било заключено за наказание на балкона в 5 часа сутринта и останало там в пижамата си до 20 ч, когато загубило съзнание и родителите му се обадили на телефон 112.

 

Според прокуратурата детето се е борило за живота си в продължение на няколко дни, но вече се възстановява и положението му вече не е критично.

 

Властите твърдят, че не са установили условията, при които са живели близначетата по-рано, защото те не били записани на училище, нито регистрирани като живеещи в Брюксел.

 

Кметът на квартала Емир Кир изрази учудване пред радио RTL, че проблемът не бил забелязан, въпреки че жилището е срещу полицейски участък и на метри от офиса на правозащитната организация ONE.

 

Източник:dnes.bg

Коментари

Новини Варна