IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
22:13 | 15 януари 2017
Обновен: 11:47 | 24 април 2024

Шефът на ЦРУ размаха пръст на Тръмп: Внимавай!

Джон Бренън се опасява, че той може да вреди на националната сигурност

По материала работи: Слав Велев
Шефът на ЦРУ размаха пръст на Тръмп: Внимавай!

 

Директорът на ЦРУ Джон Бренън отправи на прощаване остро предупреждение към новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, който в петък встъпва в длъжност. Бренън поиска новият държавен глава „да си мери приказките“ и много да внимава с Русия, за да не навреди на националните интереси, съобщава Асошиейтед прес.

Пред телевизия "Фокс" Бренън заяви, че Тръмп изобщо няма представа каква заплаха представлява Русия за САЩ. Той каза също, че въпросите на националната сигурност, с които Тръмп ще се сблъска като президент, не касаят единствено него.

Бренън предупреди, че спонтанността не е в интерес на сигурността и че когато говори или пише в Туитър, Тръмп трябва да си дава сметка, че може да навреди на САЩ, съобщава БТА.

"Не става дума просто за г-н Тръмп, а за Съединените американски щати", подчерта Бренън.

Както е известно, изборът на Тръмп за нов директор на ЦРУ е Майк Помпейо, припомня БТА.

Миналата седмица Тръмп обвини разузнавателната общност за изтекла неоснователна информация, че руснаците са събрали за него компрометиращи данни. В Туитър той обвини разузнавателните служби в практики, напомнящи практиките в нацистка Германия.

"Това, което е възмутително, е оприличаването на разузнавателната общност на нацистка Германия", заяви Бренън. Директорът на ЦРУ каза също, че новоизбраният президент трябва да си дава сметка какво послание изпраща към света, а именно, че няма доверие в собственото си разузнаване.

 

Dnes.bg

 

Четете още: Русия отговорна за кибератаките? Не, жертва е!


 

Коментари

Новини Варна