IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
20:12 | 18 януари 2017
Обновен: 11:15 | 26 март 2024

Русия и Турция започнаха първата си съвместна военна операция в Сирия против ИДИЛ

Атакувани са общо 36 обекта на терористичната групировка

По материала работи: Слав Велев
Русия и Турция започнаха първата си съвместна военна операция в Сирия против ИДИЛ

Началникът на Главното оперативно управление на ГЩ на Русия генерал-лейтенант Сергей Рудской, обяви че ВВС на Русия и Турция са започнали първата си съвместна бойна операция против бойците от терористичното формирование ИДИЛ. Операцията се провежда в района на провинция Алепо, край градчето Ел Баб. В общите действия според високопоставения военен от страна на руските Военно-космически сили участват девет самолета, като четири от тях са Су-24М, четири Су-25 и един бомбардировач Су-34. От турска страна участие взимат осем самолета – четири F-16, и четири F-4.

 

Атакувани са общо 36 обекта на терористичната групировка.

 

Всички цели, които са били атакувани днес са били предварително съгласувани по линия на ГЩ на Русия и Турция и командванията на авиационните части. Предварителната проверка и наблюдаването на целите е било извършено в рамките на последните два дни от безпилотни самолети и от сателити на  руското военно космическо разузнаване. Оценката  от първите резултати на нанесените  удари показва ефективността от съвместните действия на ВВС на Русия и Турция, отбеляза на брифиг ген. Рудской. Същевременно той каза, че коалицията, начело със САЩ, принуждава бойците, намиращи се в района на иракския град Мосул, да влизат в източната част на Сирия. Значителни сили от страна на ИДИЛ според него прехвърлят безпрепятствено оръжие, взривни вещества и жива сила в направление към Палмира и Дейр-Ес-Зор и към граничния с Турция град Ел Баб. Високопоставеният представител на руският ГЩ съобщи, че разполагат с информация от няколко източника, потвърждаваща намеренията на ИДИЛ, че искат с взривните вещества, с които разполагат, да унищожат световното културно-историческо наследство. В този момент в района на град Палмира, сирийските правителствени части с подкрепата на руските военно-космически сили водят военни действия против ИДИЛ, съобщи още той.

 

БНР

 

Четете още: Атентаторът от „Рейна”: От ИДИЛ ми наредиха да стрелям на „Таксим”

Коментари

Новини Варна