IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
20:20 | 23 февруари 2017
Обновен: 22:08 | 24 март 2024

Предотвратиха атентат в Германия

26-годишният мъж е член на група салафити, ултраконсервативни ислямисти

По материала работи: Деян Михайлов
Предотвратиха атентат в Германия

Полицията в Германия арестува мъж, който признал, че е планирал да направи капан на полицаи или войници и да ги убие със самоделна бомба. Това съобщи "Ройтерс", позовавайки се на прокурори и полицаи.

Прокурорите информираха, че химикали, които могат да бъдат използвани за направата на взривни устройства, са били открити при претърсването на дома му в град Нортейм в Централна Германия.

Смята се, че 26-годишният мъж е член на група салафити, ултраконсервативни ислямисти. В изявление прокурори и полицаи нарекоха ареста "голям успех в борбата срещу тероризма".

Германските власти са в повишена готовност, след като търсещ убежище тунизиец вряза камион в Коледен базар в Берлин на 19 декември и уби 12 души.

Този месец полицията извърши серия от обиски на имоти в университетския град Гьотинген - недалеч от Нортейм, и арестуваха двама мъже, заподозрени за планиране на предстояща ислямистка атака.


news.bg

Коментари

Новини Варна