IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
13:50 | 26 февруари 2017
Обновен: 12:14 | 25 април 2024

Рохани ще се бори за втори мандат на президентския вот в Иран

Лагерът на консерваторите все още не е успял да се обедини около фигура, която може да го победи

По материала работи: Борис Проданов
Рохани ще се бори за втори мандат на президентския вот в Иран

Президентът на Иран Хасан Рохани реши да се бори за втори мандат на президентските избори през май. Това заяви вицепрезидентът за парламентарните дела, цитиран от местната агенция ИРНА.

 

"През последните седмици Рохани достигна до заключение, че ще участва на президентски избори", каза Хосейн Али Амири пред журналисти, информира "Франс прес".
 

Рохани, 68-годишен умерен политик, се опитва да извоюва повече социални свободи за иранците и да подобри отношенията със Запада.

 

Очакванията са да се бори за втори мандат, но все още не е обявил официално, че ще участва на президентските избори на 19 май.

 

Той е популярен сред иранците заради стабилизирането на икономиката и прекратяването на наложените от Запада санкции, въпреки че мнозина не усещат икономическите ползи, а също така Рохани не успя да изпълни обещанията си за освобождаване на политическите дисиденти.

 

Лагерът на консерваторите все още не е успял да се обедини около фигура, която може да победи Рохани.

 

Кандидатите официално трябва да заявят намерението си да участват на изборите между 11 и 15 април. Властите ще одобрят кандидатите в рамките на 10 дни.

 

Предизборната кампания ще се проведе от 28 април до 17 май.

news.bg

 

Четете още: Малайзийските власти обявиха за безопасно международното летище в Куала Лумпур

Коментари

Новини Варна