IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
09:35 | 27 април 2017
Обновен: 09:22 | 10 април 2024

Венецуела напуска Организацията на американските държави

Правителството ще стартира двугодишен процес за напускане на базираната във Вашингтон регионална дипломатическа група

По материала работи: Слав Велев
Венецуела напуска Организацията на американските държави

Представители на Венецуела заявиха, че страната напуска Организацията на американските държави (OEA), тъй като властите в Каракас са разгневени от натиска от страна на организацията относно това как венецуелското правителство се справя политическата криза, предаде АФП.

 

Венецуелският министър на външните работи коментира, че правителството ще стартира двугодишен процес за напускане на базираната във Вашингтон регионална дипломатическа група. Той уточни, че по инструкции от президента Николас Мадуро правителството ще представи писмо с оплакване към OEA и че ще започне процеса, който ще отнеме 24 месеца.

 

OEA и други международни органи изразиха опасения относно състоянието на демокрацията във Венецуела, където държавният глава Мадуро устоява на натиска на опозицията, която опитва да го свали от поста.

 

Досега за този месец в страната бяха убити 28 души, някои от които разстреляни, по време на антиправителствени протести, които прераснаха в сблъсъци с жандармерията.

 

trud.bg

 

Четете още:   Дванадесет загинали при насилие и мародерства в столицата на Венецуела

 

 

 

Коментари

Новини Варна