IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
17:32 | 19 май 2017
Обновен: 13:40 | 19 април 2024

Юнкер и Туск ще се срещнат с Ердоган и Тръмп следващата седмица

Разговорите са насрочени за 25 май, когато ще се състои редовна среща на върха на страните от НАТО в Брюксел

По материала работи: Борис Проданов
Лидерите на ЕС Юнкер (вляво) и Туск ще преговарят поотделно с трудните партньори Тръмп и Ердоган./БГНЕС-свободен сайт

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще проведат отделни срещи с турския президент Реджеп Ердоган и с неговия американски колега Доналд Тръмп в Брюксел следващия четвъртък, съобщиха от европейската комисия.


Разговорите са насрочени за 25 май, когато ще се състои редовна среща на върха на страните от НАТО в белгийската столица Брюксел.


По отношение на срещата Юнкер-Туск-Тръмп говорителят на ЕК Маргаритис Схинас заяви, че „това ще бъде важна среща, която ще позволи укрепването на сътрудничеството с новата администрация“. Той подчерта също, че доброто взаимодействие между Вашингтон и Брюксел е изгодно и за двете страни.


В същото време разговорите с турския президент идват на фона на задълбочаващ се срив в отношенията между Анкара и ЕС след проваления опит за преврат срещу Ердоган от лятото на миналата година и референдума за президентска република от миналия месец. В същото време по-рано през май турският държавен глава заяви, че Европейският съюз няма друг избор, освен да отвори нова глава в преговорите си с Анкара.

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна