IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
21:10 | 23 май 2017
Обновен: 14:38 | 20 април 2024

Русия повдигна окончателно обвинение срещу Улюкаев

Бившият икономически министър е обвинен във взимане на подкуп

По материала работи: Ставри Таргов
Русия повдигна окончателно обвинение срещу Улюкаев

Окончателно обвинение е предявено срещу бившия министър на икономическото развитие на Русия Алексей Улюкаев, съобщава говорителят на Следствения комитет Светлана Петренко, цитирана от руската информационна агенция ТАСС.  

 

В окончателния вариант на обвинението е посочено престъплението "взимане на подкуп от лице, заемащо държавна длъжност в Русия, в особено голям размер".

 

Първият в историята на съвременна Русия арест на федерален министър стана факт на 14 ноември 2016 г. Според данни на Следствения комитет той е бил задържан при получаване на 2 млн. долара подкуп за издадената от министерството положителна оценка, която позволи на Роснефт да купи от държавата 50,8 на сто от акциите на по-малкия производител на петрол Башнефт.  

 

На 15 ноември Улюкаев бе уволнен от министерския си пост от президента Владимир Путин. В момента той е под домашен арест, съобщава БТА.

Investor.bg

Коментари

Новини Варна