IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
11:32 | 24 май 2017
Обновен: 09:46 | 24 май 2024

Атентаторът от Манчестър - свързан и с "Ал Кайда"

Салман Абеди е контактувал с различни групировки

По материала работи: Слав Велев
 Атентаторът от Манчестър - свързан и с "Ал Кайда"

Заподозреният за извършването на терористичната атака в Манчестър - 22-годишният Салман Абеди, е имал връзки с терористичната групировка "Ал Кайда", съобщава NBC, позовавайки се на американското разузнаване.

 

Абеди бил разпознат по кредитна карта, намерена на мястото на взрива, като с помощта на технология за разпознаване на лица самоличността му била потвърдена. Според служител на американското разузнаване през последната година Абеди е пътувал до Либия, ходил е и в други страни. Освен, че имал "явни връзки с Ал Кайда", той може да е контактувал с различни други групировки.

 

Отбелязва се, че в миналото роднини на Абеди вече са информирали британските власти за заплахата, която той представлява.

 

Терористичната атака в Манчестър беше извършена късно вечерта в Манчестър непосредствено след края на концерта на американската певица Ариана Гранде в "Манчестър арена". По последни данни, при нападението загинаха 22-ма души, а около 60 души бяха ранени. Освен това все още няколко тийнейджъри се водят за изчезнали. Отговорността за нападението беше поета от "Ислямска държава".

 

fakti.bg

 

Четете още:    Атентаторът от Манчестър се е обърнал към радикалния ислям през последните години

 

 

Коментари

Новини Варна