IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Свят
14:47 | 31 май 2017
Обновен: 18:35 | 20 май 2024

Александър Вучич встъпи в длъжност като президент на Сърбия

Закле се да пази териториалната цялост, включително и Косово

По материала работи: Пламен Янков
Александър Вучич встъпи в длъжност като президент на Сърбия

Новият президент на Сърбия Александър Вучич положи клетва на тържествено заседание на Народната скупщина.

 

„Заклевам се, че ще посветя всичките си сили за запазването на суверенитета и териториалната цялост на Република Сърбия, включително и Косово и Метохия като нейна съставна част, както и реализирането на човешките и малцинствените права и свободи, зачитането и защитата на Конституцията и законите, запазването на мира и благосъстоянието на всички граждани на Република Сърбия и че съвестно и отговорно ще изпълнявам всичките си задължения“, закле се Вучич.

 

Александър Вучич се закле, положил ръка върху Конституцията на Сърбия и Мирославовото евангелие – най-старата сръбска книга.

 

Малко по-късно Александър Вучич ще се срещне с досегашния държавен глава Томислав Николич, който при приемането и предаването на длъжността ще му връчи държавния печат и специално знаме.

 

Александър Вучич беше избран за президент на страната на изборите, проведени на 2 април 2017 г. Той получи над 55% от гласовете на избирателите.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна