IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
21:58 | 23 юни 2017
Обновен: 16:20 | 20 април 2024

Бившата на Тръмп вече не иска да е посланик в Прага

Чешкият президент я нахокал, че страхливо се измъква от отговорността

По материала работи: Слав Велев
Бившата на Тръмп вече не иска да е посланик в Прага

Първата съпруга на сегашния американски президент - чехкинята Ивана Тръмп, по баща Зелничкова - вече не иска да става посланик на САЩ в Прага. Това съобщава днес пражкият вестник "Лидове новини", цитиран от БТА и dnes.bg.
 

След като Доналд Тръмп бе избран за президент на САЩ, Ивана Тръмп се обадила по телефона на чешкия президент Милош Земан и му казала, че иска да оглави посолството в Прага.
 

Впоследствие Земан в разговор по телефона с Доналд Тръмп изказал пълната си подкрепа за нейната кандидатура.
 

Вчера обаче, пише "Лидове новини", Ивана Т. посетила Земан в президентския дворец в Храдчани и лично го уведомила, че се отказва от намеренията си. Според вестника Земан много се ядосал и казал на сънародничката си, че "страхливо се измъква от отговорността", каквато трябва да изпитва към страната, от която произхожда.
 

Доналд Тръмп сключва брак с Ивана Зелничкова през 1977 г., с която имат три деца. През 1992 г. те се развждат.
 

Следващата година милиардерът се жени за актрисата Марла Мейпълс, с която се развежда през 1999 г., а от 2005 е в брак с настоящата си съпруга, родената в Словения Мелания.

Коментари

Новини Варна