IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
20:04 | 26 юни 2017
Обновен: 16:28 | 20 април 2024

Брюксел поиска от Лондон по-голяма яснота за правата на гражданите на ЕС на Острова

Мей обяви, че Великобритания ще разреши пребиваване на британска територия, ако са пребивавали най-малко 5 години в страната

По материала работи: Деян Михайлов
Брюксел поиска от Лондон по-голяма яснота за правата на гражданите на ЕС на Острова

Главният преговарящ на Европейската комисия на преговорите с Великобритания за Брекзит Мишел Барние обяви, че е необходима "по-голяма яснота" относно предложението на Лондон за правата на гражданите на ЕС на Острова, съобщават световни агенции.

Припомняме, по-рано днес британският премиер Тереза Мей излезе с предложение за правата на гражданите на ЕС на Острова след Брекзит.

"Целта на ЕС за правата на гражданите: същото ниво на защита като законодателството на ЕС. По-голяма амбиция, яснота и гаранции са необходими в сравнение с днешната позиция на Великобритания", написа Барние в "Туитър".

Мей обяви, че Великобритания ще разреши на гражданите на ЕС постоянно пребиваване на британска територия, ако са пребивавали най-малко 5 години в страната.

news.bg

Коментари

Новини Варна