IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
20:41 | 26 юни 2017
Обновен: 16:28 | 20 април 2024

Победа за „националната сигурност”, хвали Тръмп решението на съда за имигрантите

САЩ частично съживи указа за налагане на визови ограничения на шест мюсюлмански държави

По материала работи: Деян Михайлов
Победа за „националната сигурност”, хвали Тръмп решението на съда за имигрантите

Не прибегна до социалните мрежи както повечето очакваха, но не му отне много време на американския лидер Доналд Тръмп да възхвали "чистата победа" след решението на Върховния съд на САЩ за имигрантите, съобщават световни агенции.

Припомняме, по-рано днес Върховният съд на САЩ частично съживи указа на Тръмп за налагане на визови ограничения на шест мюсюлмански държави и на всички бежанци.

Шестима срещу трима съдии гласуваха за указа, но всички се съгласиха да разгледат казуса през октомври.

"Днешното единодушно решение на Върховния съд е чиста победа за нашата национална сигурност", се казва в съобщение на Белия дом и се допълва, че позволява блокиране на граждани от шест държави да посещават САЩ, а също така и спиране на всички бежанци.

"Като президент не мога да позволя да се допускат хора в страната ни, които искат да й навредят. Искам хора, които могат да обичат САЩ и всички наши граждани, и тези, които ще работят здраво и продуктивно", се допълва в съобщението.

Основната ми отговорност е да държа американския народ в безопасност. Днешното решение ми позволява да използвам важен инструмент за защита на родната ни земя, заключава Тръмп.

news.bg

Коментари

Новини Варна