IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
21:09 | 24 юли 2017
Обновен: 08:41 | 27 март 2024

Ердоган и емирът на Катар обсъдиха кризата в Залива

Двамата разговаряха на четири очи повече от два часа и половина

По материала работи: Юлиян Атанасов
Ердоган и емирът на Катар обсъдиха кризата в Залива

Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и емирът на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани обсъдиха днес в Доха дипломатическата криза в Персийския залив, съобщи катарският в. "Ар Рая", цитиран от ТАСС.Разговорите, състояли се при закрити врата, са продължили над два часа и половина. След двустранните преговори е имало консултации в разширен състав с участието на турски и катарски министри.

 

Ердоган пристигна днес в Катар от Кувейт. Преди това той бе на посещение в Саудитска Арабия. Катар е последната спирка от двудневната обиколка на Ердоган, целяща създаването на диалог между страните в Персийския залив във връзка с кризата с Катар.При пристигането си на международното летище в Доха Ердоган бе посрещнат лично от емира на Катар, отбелязва ТАСС.

 

По-рано днес говорителят на турския президент Ибрахим Калън заяви, че Турция подкрепя инициативите на Кувейт за разрешаване на кризата, информира турската телевизия "Хабертюрк".В рамките на обиколката в страните от Персийския залив нашият уважаем президент изрази подкрепата си за усилията и инициативите на Кувейт за скорошното разрешаване на кризата в региона, каза той.

 

Ердоган смята, че е необходимо да се опитваме да постигнем решение на проблема само чрез преговори и диалог, посочи Калън.Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет прекратиха връзките си с Катар на 5 юни, обвинявайки го, че финансира терористични групировки. (БТА)

 

Четете още: Jaguar показа конкурента на Mercedes-AMG S63

 

Коментари

Новини Варна