IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
17:28 | 24 юли 2017
Обновен: 14:02 | 28 март 2024

Живеещите под наем американци са на най-високото ниво за последните 50 г.

Една от причините е, че по-малко от половината американци могат да си позволят собствено жилище

По материала работи: Юлиян Атанасов
Живеещите под наем американци са на най-високото ниво за последните 50 г.

Десет години след кризата в жилищния пазар в САЩ, някои неща са се влошили, вместо да са се подобрили, пише MarketWatch. Днес броят на американските домакинства, живеещи под наем, е на най-високото си ниво през последните 50 години, според данните на Pew Research Center.Общият брой на домакинствата в САЩ е нараснал със 7,6 млн. между 2006 и 2016 г. Но в същото време домакинствата, които имат собствени жилища за същия период почти не са се променили, отчасти заради ехото от жилищната криза.

 

Броят на домакинствата, които отдават под наем дома си е намалял спрямо пика по време на имотния балон през 2006 г., но като процент тези домакинства се увеличават до близо 37% през миналата година спрямо 31% през 2006 г.В същото време изследването показва, че определени демографски групи като млади, цветнокожи и по-малко образовани, са по-склонни да наемат жилище.

 

Въпреки това, наемателите също са се увеличили и сред някои групи, които по традиция по-рядко живеят под наем като белите и хората на средна възраст.Все пак американците под 35 години най-често от всички възрастови групи наемат жилище. През 2016 г. 65% от всички домакинства под наем са били на възраст под 35- годишна възраст в сравнение с 57% преди десет години.

 

Една от причините толкова много хора да живеят под наем - само 45% от наемателите могат да си позволят средно по цена жилище в района, в който живеят. Покупката на дом става все по-невъзможна за живеещите в скъпи пазари като Западния бряг и Флорида. В тези части на страната едва 10% от наематели могат да си позволят ипотечни плащания, ако решат да купят жилище.

investor.bg

 

Четете още: Атентатор уби 16 души в Лахор

Коментари

Новини Варна