Големи пожари обхванаха съседна Гърция
Основните сили са насочени към ограничаване на стихията на остров Закинтос
Публикувана: 12 Aug 2017 | 21:03

Мащабни пожари обхванаха Гърция, като най-силно засегнат е остров Закинтос, информира DNES.bg.  За едно денонощие избухнаха 46 пожара в Гърция, предаде БНР.  

 

Основните сили са насочени към ограничаване на стихията на остров Закинтос. Огънят доближава населени райони, но огнеборците успяха да прекъснат пътя на пожара към къщите в няколко села. В пепел се превърнаха маслинени дървета, има опасност да изгорят и животни.  

 

Няколко огнища се атакуват едновременно от самолети и хеликоптери по въздух, а също пожарни коли и огнеборци. Много доброволци са в помощ. В готовност е спасителен отряд от Атина.  

 

На остров Крит в района на Йерапетра горят горски масиви, маслинови дървета и оранжерии с цветя. Огънят вече е овладян частично.  В област Теспротия на границата с Албания се борят с огнена стихия, навлязла от съседната страна. Горят горски масиви. Няма риск за жителите.  

 

Властите в Гърция посочват днешния ден като рисков за пожари и предупреждават за забрана да се пали огън в близост до гори, а също и да се влиза в горски райони, където духа силен вятър.

Investor.bg

Коментари ( 0 )