IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
10:51 | 14 август 2017
Обновен: 07:01 | 16 май 2024

Продължава издирването на журналистката, изчезнала при потъването на подводница

Според изобретателя, причината за потъването е техническа повреда

По материала работи: Пламен Янков
Продължава издирването на журналистката, изчезнала при потъването на подводница

Продължава мистерията около изчезването на шведската журналистка Ким Вал. Спасителни екипи все още издирват тялото ѝ, след потъването на частната подводница "Наутилос" във водите край датската столица. Случаен инцидент или коварен план? 

 

Петер Мадсен - изобретател, авиоинженер, бизнесмен и собственик на най-голямата частна подводница в света. Той е основният заподозрян за трагедията в залива Коге край Копенхаген. Според полицията Мадсен умишлено е потопил подводницата. Според изобретателя, причината за потъването е техническа повреда. 

 

Дни преди трагедията Ким Вал била на борда. Тя пишела за Мадсен и за неговото изобретение. Оттам е и последната ѝ снимка в Туитър. В петък трябвало да се прибере, но след като не се върнала приятелят й съобщил за ичзеването. След изваждането на останките на подводницата, тялото на шведкта, обаче, не беше открито.

 

Мадсен твърди, че върнал Вал в Копенхаген. Той самият успял да се измъкне от потъващата подводница и беше спасен от военноморските сили. Сега е в ареста - за 24 дни, докато тече разследването.

 

"Наутилус" - най-голямата частна подводница в света беше пусната във вода преди 9 години. Преди пет месеца беше ремонтирана и модернизирана.

БНТ

Коментари

Новини Варна