IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
11:08 | 19 август 2017
Обновен: 15:27 | 29 април 2024

Общо 6 са задържаните за атаката във Финландия

Заподозрените са заловени в апартамент в Турку

По материала работи: Слав Велев
Общо 6 са задържаните за атаката във Финландия

За изминалата нощ финландската полиция арестува петима души за атентата в Турку, съобщава Агенция Франс Прес. Заподозрените са заловени в апартамент в Турку.
 

Полицията стреля и рани основния заподозрян още вчера,18 август. Той беше арестуван минути след атентата на площада в Турку. Днес полицията съобщи, че броят на ранените вече е 8.

 

"Имаме шестима заподозрени, основния заподозрян и още пет души", каза пред АФП Маркус Лайн от Националното бюро за разследване на Финландия.

 

"Разследваме участието на другите пет души, но все още не сме сигурни дали имат нещо общо с атаката ...", каза Лайн. Той обясни, че предстоят разпити, единственото което конкретизира беше, че петимата са били в контакт с основния заподозрян - каза Лайн.
 

Полицията не е потвърдила самоличността на заподозрения, но Лайн изтъкна, че следователите са наясно кой е той.

 

До момента полицията го описва само като "млад мъж с чуждестранен произход", без да дава други подробности.

 

Заподозреният в нападението на площада в момента се намира в интензивно отделение на местна болница заради огнестрелна рана.

 

Мотивът за атаката все още не е известен и полицията отказва да потвърди дали атентатът е свързан с терористична организация.

 

Полицията заяви, че е вероятно заподозреният да е действал сам, но добави, че се търсят и "други възможни извършители".

news.bg

 

Четете още: "Хизбула" и сирийската армия се борят с джихадистите

Коментари

Новини Варна