IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
15:12 | 26 септември 2017
Обновен: 21:49 | 20 април 2024

Гмуркачите – добре подготвени, вертиго довело до трагедията

Инцидентът се случил на около 40 метра дълбочина

По материала работи: Пламен Янков
Гмуркачите – добре подготвени, вертиго довело до трагедията

Съпругът на починалата на Халкидики Теодора Балабанова – Михаил, е категоричен, че подготовката за гмуркането им е била отлична.


Той е настанен в неврологичното отделение на една от болниците в Солун и състоянието му се подобрява.

 

Целта на Теодора и Михаил е била да се достигнат 231 м в открити води. Цялата процедура е трябвало да продължи около пет и половина часа.

 

Въпреки професионалната подготовка, осемте души екип и линейката, Теодора загива малко преди финала. До този момент всичко вървяло добре.

 

"Тя се движеше над мен. Аз всъщност се бутнах в нея и като я погледнах, тя се беше усукала около въжето. Опитах се да ѝ помогна. В този момент дойде следващият поддържащ", разказа Михаил пред bTV.

 

Инцидентът се случил на 41 – 42 метра дълбочина.

 

"Беше толкова неочаквано. Тя беше объркана, аз също. Докато разберем какво се случва, мина известно време, а под водата времето тече изключително бързо", разказа Балабанов.

 

"В процеса на вертиго човек губи всякаква ориентация – къде се намира, какво се случва с него. За мен тя е просто моят герой и пример за подражание", добави той.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна