IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Свят
13:40 | 26 септември 2017
Обновен: 07:24 | 10 април 2024

Руска авиокомпания отмени над 30 полета

Над 2000 души са блокирани по летища в различни части на света

По материала работи: Пламен Янков
Руска авиокомпания отмени над 30 полета

Над 30 полета на руската авиокомпания ВИМ-Авиа са отменени, като по летища в чужбина остават над 2000 души, предаде ТАСС, цитиран от БНТ. Авиорегулаторът Росавиация съобщи късно снощи, че е започнал извънредна проверка на компанията. Тя е предизвикана от сведения, че големите забавяния на полети са свързани със задължения на авиопревозвача към организации, осигуряващи зареждане с гориво.

 

Според данни до днес сутринта са отменени над 20 редовни и 10 чартърни полета на ВИМ-Авиа от три града в Русия и шест други страни - България, Испания, Италия, Гърция, Турция, Кипър, посочва източник на ТАСС. По думите му на летища извън Русия остават над 2000 души.

 

Около 360 китайски туристи са блокирани в белгийския град Лиеж заради отменен полет на ВИМ-Авиа до китайския град Ухан, който е административен център на провинция Хубей. Авиокомпанията се е задължила до края на годината да превози над 200 000 души. Ситуацията със забавянето на полети е под контрола на министерството на транспорта, съобщи транспортният министър Максим Соколов. За компанията това вече е втора вълна на големи забавяния на авиовръзки.

Коментари

Новини Варна